2. BÖLGESEL LIVING LAB ZİRVESİ BAŞLADI
GERİ DÖNBaşakşehir Belediyesi, Başakşehir Living Lab ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 2. Bölgesel Living Lab Zirvesi başladı. Teknolojinin çağın gerçeği olduğuna işaret eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir Living Lab ile yerel yönetimlere örnek olduklarını söyledi.
Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab tarafından bölgedeki inovasyon ekosisteminin güçlendirilmesi için gerçekleştirilen Bölgesel Living Lab Zirvesi ile bu yıl yerel yönetimler, üniversiteler ve inovasyon kullanıcıları arasındaki iş birliğinin artırılması hedefleniyor. Belediye başkanları, akademisyenler, AB temsilcileri, AB kurumları ve Living Lab uzmanlarını bir araya getiren zirvede, teknoloji ve inovasyonun yanı sıra akıllı şehirlerle ilgili konularda paneller ve çalıştaylar düzenlendi.
“Teknoloji çağın bir gerçeği”
Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde başlayan zirvenin açış konuşmasını yapan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, teknolojinin çağın gerçeği olduğunu belirterek, “Living Lab’ler, belediyeciliğin sadece fen işleri olarak değil teknoloji ve inovasyonla ilgili üretimlerde de bulunması gerektiğinin en önemli göstergesi” dedi.
“Diğer belediyelere örnek oluyoruz”
Başakşehir Living Lab ile diğer belediyelere de örnek olduklarını belirten Başkan Yasin Kartoğlu, şunları söyledi; “Marka değeri olan ve uygulamalarının prototip olarak Başakşehir’de yapıldığı birçok proje var. Bu projeler, hem Türkiye’deki hem de yurtdışındaki ilgililerine örnek oldu. Biz, Living Lab ile başardığımız bu güzelliğin, bu heyecanın tüm şehirlerde de yaşanmasını ve sonuca ulaşmasını umut ediyoruz.”
“Umarım diğer belediyelere örnek olur”
Zirve’nin paydaşlarından Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Şirin Karadeniz ise, Bölgesel Living Lab Zirvesi’ne emek veren herkese teşekkür ederek, “Umarım bu çalışmalar diğer belediyelere de örnek olur ve bu uygulama yaygınlaşır.” diye konuştu.
“Tıpkı insanlar gibi toplumlar da yaşlanıyor”
ENoLL Başkan Yardımcısı Wim De Kinderen de, Başakşehir’in Living Lab anlamında bölgesel bir rol üstlenme çabasını desteklediklerini dile getirerek, “Teknoloji odaklı işlerle uğraşanlara öncülük yapıyoruz. Tıpkı insanlar gibi toplumlar da yaşlanıyor ve bu sağlık sorunları gibi bazı sorunlara yol açıyor. Living Lab’ler sağlıkla ilgili projeler de üretmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.
“Living Lab’in en büyük özelliği gençlere imkân sağlaması”
StartersHUB Kurucusu Ersin Pamuksüzer ise, Living Lab macerasının 7 yıl önce Başakşehir Belediyesi ile başladığının altını çizerek, “Başakşehir Belediyesi Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde bugüne kadar çim sulama sistemlerinden giyilebilir teknoloji ürünlerine kadar ticari ürün haline gelen ve ülke ekonomisine katkı sunan birçok proje geliştirildi. Living Lab’in en büyük özelliği gençlere imkân sağlaması” değerlendirmesinde bulundu.
2. Bölgesel Living Lab Zirvesi’nin ilk gününde, “Living Lab’lerin akademiler bünyesinde yaygınlaştırılması, engeller, fırsatlar ve çözüm önerileri” paneli de düzenlendi. Konuşmacılar, panel sonrası izleyicilerin sorularını cevaplandırdı.